torsdag 4 juni 2009

Behöver hjälp!!

Min vallträning går skit. Zorro är olydig. Ligger inte förrän jag skriker åt honom. Tar alldeles för mycket egna initiativ. Är het och tajt på fåren. Tjuvstartar ofta. Rundar inte ordentligt i hämtet. Kontentan är alltså att det är skit... tyckte ju att det var en bra uppgång i träningen när jag anmälde till det här jäkla VP:et... nu kommer det gå åt helvete! Funderar allvarligt på att ta tillbaka min anmälan, känns inte alls kul med vallningen just nu. Är trött på att behöva bli arg, läs heligt förbannad, på min hund bara för att få honom att nästan göra som jag vill.

Och nu har jag fått reda på at the one and only Bobby inte kommer att vara här nästa vecka vilket jag fått besked på tidigare. Nu visade det sig att det bara hinner bli EN Bobby-träning innan VP:et. Och det kommer inte att räcka.... suck, känner mig nere nu!

Jag skiter egentligen i om Zorro blir godkänd eller inte, jag anmälde mig ju bara för att ha ett mål med träningen. Det som känns jobbigt nu är ju den ständiga konflikten...

skit
skit
skit

4 kommentarer:

Annsofi sa...

Synd att du missade gårdagen, vi nosade på däcket! Hoppas iallafall att du kan nästa vecka, ibland blir det ju så att det kör ihop sig. Ser verkligen fram emot den nya kursen! Synd att ni är inne i en svacka med vallningen just nu. Men det vänder säkert snart. Kan ju inte ett smack om vallning, men kanske ska du backa ett par steg och träna något som du vet att han fixar (läs lyder dig) så att ni får tillbaka den positiva känslan igen?

kee&Johan sa...

hej Jenny! Förstår din frustration,men ge inte upp nu, det jag tror som jag sa till dig är att du ställer dig själv i träningssätt du inte är bekväm i. Stanna upp tänk vilket sätt vill du själv träna på vad passar dig utgå från det så ska du se att du finner träningen bättre.Sist vi tränade så fick du ett fint sista pass och hunden fick lyckas å det är bra./vi ses på tisdag om du kommer då/Kee Johan

L8 & Kevve sa...

Tjenare!

Det kommer att lösa sig med Zorro i vallhagen, du har ju bra hjälp!

Alla har vi våra upp & nedgångar...fråga mig! Jag vet!

Hoppas vi ses snart igen!
KRAM

Anna o Pelle sa...

Som de kloka människorna sagt tidigare här, ta ett par steg tillbaka i träningen. Sitter inte momenten har ni gått för fort fram. Fundera också över hur många gånger du säger ett kommando? Hur ska du göra om han inte utför momentet efter du sagt kommandot EN gång? Skriv ner! Skriv ner olika egna förslag och ideér på olika problem och testa dem, typ en egen problem-lösar-guide! Ger bra överblick för en själv också.

Å träna inte om du tycker det är tråkigt, det smittar av sig på hunden...Ta det lugnt, gör något ni båda tycker är roligt så ni får en go relation och bygger förtroende.
Lycka till Jenny, vi har alla varit nere i den förbenade svackan!!!